Tunderea perilor


Acum ca recolta finala se apropie, pomii incep sa-si piarda frunzele si este momentul ideal din an pentru intretinere si tundere de reintinerire.
Scurtarea crengilor principale incurajeaza cresterile la peri dar si la meri. Acest lucru se face prin indepartarea unei treimi din lungimea crengilor principale. Crengile laterale prea lungi se scurteaza la al doilea sau al treilea mugure. Crengile care vor produce fructe in sezonul urmator sunt tocmai crengile laterale. Crengile fructifere mai scurte de 25 cm s-au format in vara trecuta. E bine ca pe ele sa nu le tundeti. Doar daca sunt mai lungi si va incurca le scurtati. Crengile principale pot fi si ele scurtate si se mai indeparteaza din mugurii desi. In acest fel se vor forma crengi puternice, fructifere si ramificate.
Peste ani e bine sa formati cinci crengi principale care pornesc din tulpina in mai muote directii. Daca este necesar, crengile se pot corecta prin legare in perioada de crestere de pana la lemnificare puternica. Dupa un an legarea corectoare poate fi indepartata.
Crengile batrane si strambe se taie. In acest fel nu se aglomereaza mijlocul coroanei, se imbunatateste circulatia aerului si scade riscul de aparitie a bolilor. De asemenea, va ajunge mai multa lumina la coroana.


Oferte speciale
3 etichete din metal pentru plante

9,99 lei