Tunderea la Tuia


org:/gardening tips/Snoeiadvies/Individuele_pagina/Thuja.jpgArbor vitae
Thuja

Tunderea in martie
In martie se indeparteaza orice creanga uscata sau degerata.  Taiati pana la lemn verde dar nu foarte adanc. Coniferul se va recupera in scurt timp.

Tundere in septembrie
Nu este necesar sa aplicati tunderi riguroase pana in al doilea sau al treilea an de vegetatie. Cel mai bun moment pentru o astfel de tundere este luna septembrie. Nu tundeti niciodata pe vreme foarte calda sau in zile insorite pentru ca se pot brunifica taieturile.

Cosmetizarea coniferelor
Un gard viu din conifere se rade mai degraba, nu se tunde. Acest lucru inseamna ca de fapt sunt indepartate numai varfurile crengilor. Acesta este cel mai bun mod de a intretine coniferul pentru ca daca taiati pana la crengi lemnificate ele nu vor avea capacitatea de a produce noi lastari.
E bine sa planificati in avans forma dorita a gardului viu din conifere asa incat plantele sa nu ajunga prea mari inainte de cosmetizarile necesare.

Taiati crengile de Tuia cu cativa cm mai adanc decat forma dorita, dar nu mai mult de 5 cm. Daca sariti peste o cosmetizare, gardul va creste mai mult de 5 cm. Acest lucru inseamna ca apare riscul sa aiba crengile bazale lemnificate goale de frunze.


Produse recomandate

Recomandare
FOARFECA CU MANERE LUNGI FISKARS

399,00 lei

Recomandare
Set Kinzo pentru tunderi

169,90 lei

Recomandare
Foarfece Fiskars SingleStep®

89,90 lei

Oferte speciale
3 etichete din metal pentru plante

9,99 lei