Culoare

Lunile in care infloreste

Necesar de lumina

Lista de preturi

min. lei
max. lei

Inaltimea plantei

    0 - 10 cm
    10 - 20 cm

Branduse

Brandusele, acesti mesageri ai primaverii, va vor colora gradina. Veti sti ca iarna se apropie de sfarsit cand acestea vor incepe sa infloreasca! In ciuda aspectului fragil, sunt foarte rezistente. Cateva zile insorite sunt suficiente ca brandusele sa fie incurajate sa apara si sa umple de culoare gradina, terasa ori balconul dvs. Vor inflori din abundenta in fiecare an. Va recomandam cu caldura toate aceste varietati, indeosebi noul sortiment "Woodland".

Rezervati-va acum, in avans, bulbii preferati si ii vom trimite din septembrie, in momentul optim pentru plantare.

Aranjeaza dupa
1 - 10 din 10 Produse
Arata   rezultate pe pagina
Branduse "Prins Claus"

14,99 lei

Mix de branduse cu flori mari
50% REDUCERE

de la 19,99 lei

Mix de branduse de primavara cu flori mari

48,90 lei

Branduse albe de toamna

42,50 lei

Branduse 'Orange Monarch'®
50% REDUCERE

de la 42,50 lei

Branduse botanice

32,50 lei

BRANDUSE 'JEANNE D'ARC'

37,90 lei

Branduse "Firefly"

de la 24,90 lei

Mix de branduse botanice
50% REDUCERE

de la 9,99 lei

Branduse "Spring Beauty"

33,50 lei

Despre branduse

Brandusele sunt flori perene, care pot fi cultivate atat in gradina cat si in ghivece. Flori delicate, ca si ghioceii, incep sa se deschida din februarie. Pot fi gasite intr-o gama larga de culori: galben, mov, portocaliu, mixurile de branduse fiind foarte cautate.

Plantarea bulbilor de branduse

Plantarea bulbilor de branduse se face la sfarsitul lunii septembrie pentru a rasari primavara. Daca vreti sa va bucurati de flori toamna, le puteti planta la inceputul lunii august. Brandusele au nevoie de locuri cu soare pentru a se dezvolta, de aceea e nevoie sa fie puse in locurile cele mai insorite ale gradinii. Inainte de plantare, e bine sa pregatiti pamantul unde vor fi plantate: sa faceti un amestec de pamant fertil, nisip si frunze putrezite si sa il imprastiati in zona in care vreti sa plantati florile. Apoi, pentru plantarea bulbilor de branduse se sapa o gaura cu adancimea de trei ori mai mare cat inaltimea bulbilor; e bine ca bulbii sa fie plantati imediat cum sunt primiti. Se pune bulbul cu varful in sus, apoi se umple groapa cu pamant. Se poate aseza apoi peste sol un strat de compost pentru a fertiliza solul si a proteja bulbii de frigul iernii. Nu calcati pe groapa, pentru ca brandusele se dezvolta mai bine in pamant afanat si bine drenat. Pentru un efect coloristic surprinzator, puteti sa plantati mai multi bulbi in grupuri de cate 25 sau 25-50 la distante egale pe suprafata gradinii. Se recomanda ca distanta dintre bulbi sa fie in jur de 6 cm. Dupa plantare, bulbii de branduse se uda rar, doar o data pe saptamana, si pe masura ce se raceste vremea se vor uda din ce in ce mai putin; in timpul iernii plantele isi vor lua apa necesara din zapada. Daca au prea multa apa, bulbii pot putrezi.

Bulbii de branduse in ghivece

Brandusele cresc foarte bine in ghivecele de flori si jardiniere. Se foloseste pamant proaspat pentru flori, se pune un strat de pietricele pe fundul ghivecelui si se planteaza bulbii la o adancime de 3 ori mai mare ca inaltimea lor. Brandusele plantate in ghivece se protejeaza de frig, infasurandu-se in folie cu bule. In perioadele de seceta este important sa fie udate regulat.
 
Oferte speciale
3 etichete din metal pentru plante

9,99 lei