Culoare

Lunile in care infloreste

Necesar de lumina

Inaltimea plantei

    10 - 20 cm
    20 - 40 cm
    40 - 60 cm

Mai multe optiuni

Irisi

Irisii sunt plante minunate de gradina, avand combinatii de culori care iti taie rasuflarea: albastru si mov, galben si mov, galben si rosu, roz si portocaliu si multe altele. Multitudinea de combinatii de culori fac din irisi alegerea perfecta pentru a face un curcubeu din gradina dvs. Alegeti irisii preferati din bogata noastra oferta si va veti bucura de o gradina plina de culori.

Aranjeaza dupa
1 - 3 din 3 Produse
Arata   rezultate pe pagina
IRIS OLANDEZ 'TIGER'

de la 11,50 lei

Mix de irisi 'Wonderland'

47,50 lei

Mix de irisi "End of Winter"

de la 11,99 lei

Despre irisi

Irisul este o planta perena care poate fi gasita in peste 200 de soiuri, majoritatea lor fiind destinate plantarii in gradina. Cele mai multe soiuri infloresc in mai-iunie, dar daca vremea este blanda, pot inflori in tot timpul anului. Floarea de iris se foloseste in buchete, aranjamente florale sau se planteaza in gradina. Ei infrumuseteaza garantat o gradina datorita coloritului intens.

Plantarea bulbilor de irisi

Plantarea bulbilor de irisi se face de la sfarsitul lui iulie si septembrie. Irisii prefera locurile cu soare; nu infloresc in locuri umbrite. Ca urmare, e nevoie sa fie pusi in locurile cele mai insorite ale gradinii. In acelasi timp, e important ca apa sa nu stagneze in jurul lor, de aceea irisii se planteaza in zone inaltate ale gradinii. Irisii pot creste atat din seminte cat si din bulbi, dar de obicei se folosesc bulbii pentru plantare pentru a grabi timpul de inflorire. Cultivarea prin seminte se practica daca se doreste obtinerea de soiuri noi. Pentru plantarea bulbilor de irisi se sapa o groapa cu adancimea de trei ori mai mare cat inaltimea bulbilor. Se pune ingrasamant special pentru bulbii de irisi in groapa, de preferat sa se foloseasca ingrasamint organic (irisii cresc cel mai bine in soluri fertile). Daca solul este greu, se recomanda sa se adauge pietris in groapa pentru drenaj. Apoi se pune bulbul cu varful in sus in groapa. Pentru un efect coloristic surprinzator, puteti sa plantati mai multi bulbi intr-o groapa mai mare. Dupa plantare, bulbii de iris se uda de 3 ori pe saptamana, insa pamantul nu trebuie sa musteasca de apa. Dupa ce bulbii incep sa creasca, se vor uda doar de 2 ori pe saptamana. Irisii vor inflori in fiecare an, daca sunt bine intretinuti. E nevoie sa li se puna ingrasamant, sa li se indeparteze frunzele uscate si sa se smulga buruienile regulat.

Bulbii de irisi in ghiveci

Irisii cresc foarte bine in ghivecele de flori. Spre desosebire de plantarea in gradina, daca irisii sunt plantati in ghiveci, bulbii pot fi pozitionati mai inghesuit. Este insa foarte important sa fie udati moderat in perioada cand nu mai au frunze si sa fie protejati ca sa nu inghete iarna.
 
Oferte speciale
3 etichete din metal pentru plante

9,99 lei