Culoare

Lunile in care infloreste

 • ian
 • feb
 • mar
 • apr
 • mai
 • iun
 • iul
 • aug
 • sept
 • oct
 • noi
 • dec

Necesar de lumina

Lista de preturi

min. lei
max. lei

Inaltimea plantei

  0 - 10 cm
  10 - 20 cm
  20 - 40 cm

Mai multe optiuni

Zambile

Zambilele se numara printre florile preferate ale oricarui gradinar. Le puteti planta in ghiveci sau in gradina pentru a va inveseli curtea si le veti putea admira in momentele de relaxare. Gradina dumneavoastra va fi invaluita de parfumul lor deosebit. Multitudinea de culori fantastice in care se prezinta, fac din zambile alegerea perfecta pentru zona de culoare pe care o doriti in gradina. Alegeti-le din bogata noastra oferta pe cele care va incanta si va veti bucura de o primavara parfumata si plina de culori.

Rezervati-va acum, in avans, bulbii preferati si ii vom trimite din septembrie, in momentul optim pentru plantare.

Aranjeaza dupa
1 - 20 din 20 Produse
Arata   rezultate pe pagina
Mix de zambile colorate
50% REDUCERE

de la 19,99 lei

ZAMBILE 'PINK PEARL'

26,50 lei

ZAMBILA BATUTA 'HOLLYHOCK'

54,90 lei

3 vase de sticla pentru zambile cu 3 bulbi cadou

51,50 lei

Mix de zambile in culori calde
50% REDUCERE

de la 18,99 lei

Viorele de Siberia

de la 13,50 lei

Mix de zambile colorate
30% REDUCERE

de la 56,50 lei

ZAMBILE 'JAN BOS'

27,50 lei

Zambile albastre

de la 17,90 lei

ZAMBILE 'BLUE JACKET'

28,50 lei

Puschkinia

de la 27,90 lei

Mix de zambile (tratate)

42,90 lei

ZAMBILE 'YELLOW QUEEN'

31,50 lei

ZAMBILE 'CARNEGIE'

31,50 lei

ZAMBILE 'GIPSY QUEEN'

31,50 lei

Zambile 'Minos'

31,50 lei

Mix zambile 'Dutch Spring'
40% REDUCERE

de la 17,99 lei

Zambile 'Pink Pearl'

39,90 lei

Zambile "Blue Pearl" (tratate)

39,90 lei

Zambile 'White Pearl'

39,90 lei

Despre zambile

Zambilele sunt printre primele flori ale primaverii. Sunt flori delicate, cu petale simple sau batute, colorate in mov, alb, albastru precum zambilele Minos, roz si rosu, precum zambilele Jan Bos. Au un parfum puternic si placut. Zambilele se dezvolta din bulbi. Bulbii de zambile folositi in plantare se recomanda sa fie mari, sanatosi nu uscati. Asta garanteaza faptul ca se vor obtine flori cat mai frumoase; cu cat este mai mare bulbul, cu atat mai mare va fi si floarea. Cultivarea zambilelor este usoara, nu necesita multe cunostinte, chiar si incepatorii le pot planta cu mare succes.

Plantarea bulbilor de zambile

Plantarea bulbilor de zambile se poate face atat toamna tarziu (octombrie-noiembrie), inainte de inghet cu 3-4 saptamani, cat si primavara devreme dupa ce s-a dezghetat pamantul. Zambilele prefera locurile insorite, dar se pot dezvolta si in locuri umbroase. Se sapa o groapa cu 10-20 cm adancime si se pune ingrasamant special pentru bulbi in groapa. Se recomanda ca bulbii de zambile sa fie plantati in grupuri, dar nu foarte apropiati unii de altii, distanta dintre doua plante e bine sa fie in jur de 10-15 cm. Dupa plantare, se poate acoperi pamantul cu resturi de iarba pentru a-i proteja de frigului iernii.

Cum se ingrijesc zambilele din ghiveci

A face cadou zambile in ghiveci devine o moda, datorita faptului ca florile tin mult mai mult decat daca le pastram in vaza. Un buchet de zambile trebuie aruncat dupa cateva zile sau o saptamana, pe cand zambilele in ghiveci pot sa tina cateva saptamani. Oricum, nu le mai putem arunca la gunoi, ci este nevoie sa le ingrijim. Din fericire, nu necesita mult timp, efort sau cunostinte. Zambilele in ghiveci nu au nevoie decat de putina apa, multa lumina si aer (chiar si zambilele ofilite isi revin mai repede daca le punem la lumina si aer). Este important insa sa fie tinute departe de sursele de caldura, de aceea ele se simt bine pe balcon. Dupa ce floarea se ofileste si se usuca frunzele, daca vreti, puteti scoate bulbul din pamant, astfel incat sa il plantati in toamna direct in gradina. Pana la plantare, e bine sa fie pastrat invelit in hartie groasa intr-un loc racoros si uscat.
 
Oferte speciale
3 etichete din metal pentru plante

9,99 lei